fbpx
Ακολουθήστε μας

Ποδηλασια

Τίμησε το παρελθόν και υποσχέθηκε σπουδαίο μέλλον ο ΠΑΣ Άτλας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το 2022 αποδείχθηκε αρκετά γενναιόδωρο για τον ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, ο οποίος κατέγραψε πολλές επιτυχίες, ενώ η αγωνιστική δράση του 2023 αναμένεται με αγωνία και ενθουσιασμό. Για αυτό το επιτυχημένο παρελθόν, αλλά και το πολυαναμενόμενο μέλλον γιόρτασε ο Ρεθυμνιώτικος Σύλλογος σε μία λαμπρή εκδήλωση στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Με τους αθλητές-τριες, τις οικογένειες τους και φίλους της ποδηλασίας, ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση του στην ταβέρνα «Πόπη». Σε αυτήν βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π., Γιώργος Λεβεντάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Λελεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Δημήτρης Λαχνιδάκης (οι οποίοι βραβεύτηκαν για την προσφορά τους), το Δ.Σ. του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, οι προπονητές, οι αθλητές-τριες του Συλλόγου, γονείς και φίλοι που στέκονται πάντα αρωγοί των προσπαθειών.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκαν οι Πανελλήνιοι πρωταθλητές (Ηρώ Μηλάκη, Αθηνά Τζουλάκη, Γιάννης Χιώτης) και οι Παγκρήτιοι πρωταθλητές (Δημήτρης Καλογριδάκης, Ελβίρα Τζουλάκη, Γεωργία Χουρδάκη, Άρτεμις Ταταράκη, Ευγενία Αναγνωστάκη). Ακόμα, οι προπονητές Γιώργος Βαρβεράκης και Εμμανουήλ Μανιουδάκης τιμήθηκαν για την προσπάθεια τους, ενώ ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί παρέλαβε έναν υπέροχο πίνακα, δημιουργία της Φιλίας Καγιαλή – Κουκούλη και όλα τα παιδιά του Συλλόγου παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα, μία προσφορά της εταιρείας «Άμμων Τεχνική».

Πριν από τις βραβεύσεις και την έναρξη… των χορών προηγήθηκαν οι ομιλίες του Δημάρχου, Γιώργη Μαρινάκη, του εκπροσώπου της ΕΟΠ στην ΕΟΕ, Ιάκωβου Φιλιππούση, του υπεύθυνου Ανάπτυξης της ΕΟΠ, Γιώργου Λεβεντάκη, του προπονητή του ΠΑΣ Άτλα, Γιώργου Βαρβεράκη, της πρωταθλήτριας, Αργυρώς Μηλάκη και του Προέδρου, Μιχάλη Ταταράκη. Φυσικά, πέραν από το γεγονός πως οι φορείς εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους στην προσπάθεια του Ρεθυμνιώτικου Συλλόγου, συγκίνησαν με τον λόγο τους ο κ. Βαρβεράκης και η Μηλάκη, οι οποίοι ανέδειξαν την τεράστια προσπάθεια που πραγματοποιείται για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αλλά και την κινητοποίηση όλων για να επιτευχθεί. Μία πρόκριση, η οποία αν έρθει, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ελληνική γυναικεία ποδηλασία. Ενώ, παράλληλα, τόνισαν πως ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου δίνει το δικαίωμα και την ευκαιρία στα νέα παιδιά να πιστέψουν στα όνειρα τους.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η Ηρώ Μηλάκη (πρωταθλήτρια πίστας Γυναικών και ατομικής χρονομέτρησης), η Αθηνά Τζουλάκη (πρωταθλήτρια Ελλάδας Νεανίδων MTB XCO & XCC) και ο Γιάννης Χιώτης (πρωταθλητής Ελλάδας MTB XCC) βραβεύτηκαν για τις Πανελλήνιες επιτυχίες τους στο 2022 από τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Π. στην Ε.Ο.Ε., κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Επίσης, ο Δημήτρης Καλογριδάκης (1ος στα Μίνι Μικρά), η Ελβίρα Τζουλάκη (2η στα Μίνι Μεγάλα), η Γεωργία Χουρδάκη (1η στις Παγκορασίδες), η Άρτεμις Ταταράκη (3η στην αντοχή Κορασίδων) και η Ευγενία Αναγνωστάκη (1η στα Master MTB) παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη.

Ακόμα, οι προπονητές Γιώργος Βαρβεράκης και Εμμανουήλ Μανιουδάκης τιμήθηκαν από τον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρη Λαχνιδάκη.

Αναμνηστικά δώρα και πλακέτες παρέλαβαν επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης (Δήμος Ρεθύμνου), ο Γιώργος Τσικιντίκος (Τσικιντίκος Service), ο Βαγγέλης Βιδιαδάκης (Greenways), με τον Αντιπρόεδρο τους ΠΑΣ Άτλα, Χαράλαμπο Ορφανουδάκη να τις παραδίδει. Παράλληλα, αναμνηστικά δώρα (κεντημένα από την Γεωργία Αγγελιδάκη) παρέλαβαν ο κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης (από τον κ. Μιχάλη Ταταράκη), ο κ. Γιώργος Λεβεντάκης (από το μέλος του Δ.Σ., κα Λίτσα Καλοπίτα), ο κ. Κώστας Ζησιμόπουλος και ο κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης (από τον Γραμματέα του ΠΑΣ Άτλα, κ. Ιωάννη Τζουλάκη), η κα Πέπη Μπιρλιράκη (από την Ταμία του Δ.Σ. Γεωργία Αγγελιδάκη), ο κ. Δημήτρης Λελεδάκης (από το μέλος του Δ.Σ., κ. Αχιλλέα Ντινόπουλο) και ο κ. Στέλιος Σπανουδάκης (από το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Δασκαλάκη).

Παράλληλα, ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί, παρέλαβε έναν υπέροχο πίνακα, δημιουργία της Φιλίας Καγιαλή – Κουκούλη.

Φυσικά, όλα τα παιδιά του Συλλόγου παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα, μία προσφορά της εταιρείας «Άμμων Τεχνική».

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ): «Εύχομαι το 2023 να είναι μία πολύ παραγωγική χρονιά, να μας κάνετε υπερήφανους, όπως τα τελευταία χρόνια. Στην Αργυρώ (σ.σ. Μηλάκη) που όλοι έχουμε ρίξει το βάρος μας κα θέλουμε πραγματικά να τη δούμε στο Παρίσι, ευχόμαστε τα καλύτερα και στενοχωρηθήκαμε με τον τραυματισμό της που ευτυχώς ξεπεράστηκε με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν γίνονται για μας, αλλά για τα παιδιά μας. Επειδή έχω την εμπειρία συμμετοχής σε τέτοιες συλλογικότητες παλιότερα, θεωρώ πως οι άνθρωποι των σωματείων είναι μικροί ήρωες. Γιατί από το υστέρημα του χρόνου και του εισοδήματος τους κάνουν τα πάντα και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες για να μπορούν να υλοποιούν τους στόχους, οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την ευγενή άμιλλα».

ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ (Εκπρόσωπος της Ε.Ο.Π. στην Ε.Ο.Ε.): «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και χαίρομαι πολύ που άκουσα από τον Δήμαρχο μία εμπεριστατωμένη εικόνα του πως λειτουργούν τα σωματεία, όπου οι μεγαλύτεροι χορηγοί είναι οι γονείς. Είναι μία κρίσιμη χρονιά γιατί είμαστε έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό σημαίνει μεγάλη προσπάθεια, ανάγκες πολλές και οικονομικές και σε υποδομές. Από πλευράς της Ολυμπιακής Επιτροπής, είμαστε εδώ και νομίζω ότι η Αργυρώ άρχισε και απολαμβάνει αυτήν τη στήριξη. Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στα νούμερα που πρέπει για να κυνηγήσει την πρόκριση. Σε αυτή τη μάχη έχουμε συστρατευθεί με τον ΠΑΣ Άτλαντα, τον Μιχάλη Ταταράκη, γιατί πραγματικά θα είναι μία ιστορική στιγμή και για την ίδια και για το σωματείο και για την πόλη, η πρώτη γυναίκα που θα λάβει συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ποδηλασία να είναι από το εδώ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ε.Ο.Π.): «Είναι σα να ακούω τον εαυτό μου πριν από 15-20 χρόνια και καταλαβαίνω απολύτως τι σημαίνει αυτή η προσπάθεια. Είμαστε σε ένα άθλημα που θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι. Το λέω γιατί έχω την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και ξέρω τη δυσκολία και τον ιδρώτα του αθλήματος. Δεν χρειάζομαι μόνο 10 αγωνιστικές ημέρες για να πάω να πετύχω κάτι σε Παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θέλω 120 αγωνιστικές ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις οι οικονομικές, όσο και οι ψυχολογικές είναι τεράστιες. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση κ. Μιχάλη, για το νέο Δ.Σ. Ακούω ευχάριστα πράγματα σήμερα και είναι εξαιρετικό όταν υπάρχει εξέλιξη και ανάπτυξη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ (προπονητής ΠΑΣ Άτλας): «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί ολοκληρώσαμε μία χρονιά πολύ δύσκολη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για το σωματείο και για εμάς. Βάλαμε πολύ υψηλούς στόχους, κάναμε όνειρα και βάλαμε μπροστά μας ένα όραμα που όμοιο του δεν είχε ξαναζήσει το σωματείο και ο τόπος στην ποδηλασία. Το εγχείρημα να μπούμε στην διαδικασία να διεκδικήσουμε μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου με το σύστημα της πρόκρισης δεν έχει προκριθεί ποτέ Ελληνίδα σε αυτή τη διοργάνωση στο άθλημα μας. Πάμε να γράψουμε ιστορία. Καταλαβαίνετε το μέγεθος της δυσκολίας. Όμως, έναν χρόνο μετά λέμε ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας, έχουμε πετύχει πολλά και προχωράμε. Ακόμα και με τις ατυχίες, τα προβλήματα και τις δυσκολίες φτάσαμε να διεκδικούμε πρόκριση ακόμα και με τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι, όμως, ότι έρχονται και άλλα παιδιά από πίσω, έρχεται μία δυναμική και ανοίγουμε πόρτες. Να ξέρει το κάθε παιδί και ο κάθε γονιός ότι πραγματικά μπορεί. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από κανένα και καμία χώρα. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να θέσουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να παλέψουμε για αυτό το οποίο αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Ο Γιάννης Χιώτης και η Αθηνά Τζουλάκη δείξαν αμέσως ότι μπορούν. Είναι σταθερά μέλη της Εθνικής ομάδας. Σαν Ομοσπονδιακός σας λέω ότι τα παιδιά είναι στη “long list” για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων – Νεανίδων στο MTB το 2023.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν ο κάθε ένας από δω μέσα δεν έδινε τον εαυτό του, λίγο από τον χρόνο και πολύ από την αγάπη του να στηρίξετε τους αθλητές και τον Σύλλογο. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η λειτουργία του συλλόγου είναι υποδειγματική και αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση. Με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, έτσι ώστε κάθε παιδί που ονειρεύεται να τον βοηθήσουμε να τα πραγματοποιήσει.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη, την εκτίμηση, τη στήριξη που έχω όλα αυτά τα χρόνια. Παίρνουμε δύναμη από τη δική σας αγάπη και βοήθεια. Κάθε στιγμή και κάθε πεταλιά που κάνουμε στο εξωτερικό, να ξέρετε ότι σας έχουμε στο μυαλό μας και σας χρωστάμε ότι είμαστε εκεί με τη βοήθεια σας. Δεν το ξεχνάμε ποτέ».

ΑΡΓΥΡΩ ΜΗΛΑΚΗ: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο σωματείο μας και στον πρόεδρο μας, κ. Μιχάλη Ταταράκη. Το σωματείο μας λειτουργεί υποδειγματικά. Χωρίς τον κ. Μιχάλη εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα βρισκόμουν εδώ σίγουρα. Δεν θα είχα αυτό το όνειρο της Ολυμπιάδας, οπότε για μένα είναι ο πρωτεργάτης και τον ευχαριστώ ειλικρινά. Φυσικά, σε αυτήν την πορεία έχω δίπλα μου τον Γιώργο Βαρβεράκη, τον οποίο ευχαριστώ.

Όμως, αυτό που έχει μεγάλη σημασία για έναν αθλητή που βρίσκεται στην Ελλάδα, που προσπαθεί από μία μικρή πόλη να εξελιχθεί, είναι πολύ δύσκολο να βγει προς τα έξω, να κάνει το βήμα παραπάνω, να μπει σε Εθνικές ομάδες και να συμμετέχει σε μεγάλους αγώνες. Για μένα η βοήθεια που έχουμε από την Ομοσπονδία και την Ε.Ο.Ε. είναι πολύ σημαντική και είναι καθοριστική για να μπορέσουμε να ονειρευτούμε κάτι τόσο σημαντικό. Μαζί με μένα όμως, υπάρχουν άλλα παιδιά, που ξέρουν ότι το 2028 μπορεί να βρίσκονται στη θέση μου. Να ονειρεύονται μία πρόκριση σε μία Ολυμπιάδα. Άρα κάποιος αθλητής που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, χάρη σε αυτό το σωματείο, μπορεί να πει ότι μπορεί να βρεθεί στο υψηλότερο αγώνα του κόσμου. Σας ευχαριστούμε όλους που είστε συμπαραστάτες του σωματείου, γιατί πάνω απ’ όλα κάθε παιδί εδώ μπορεί να ονειρεύεται.

Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Πέρυσι ξεκινήσαμε ένα δύσκολο ταξίδι. Φέτος βρισκόμαστε ανανεωμένοι, έτοιμοι και ελπίζουμε ότι η χρονιά θα πάει πολύ καλύτερα, έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να κάνουμε τον Άτλα, το Ρέθυμνο, το νησί μας και όλη τη χώρα υπερήφανη».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου): «Για μένα μπορώ να πω πως ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ο σύλλογος μας κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση Πανελληνίως, ανάμεσα από περίπου 90 σωματεία. Είχαμε 3 πρωταθλητές Ελλάδας, δύο Παγκρήτιους πρωταθλητές και εξαιρετικές παρουσίες από όλους τους αθλητές και αθλήτριες σε όσους αγώνες έλαβαν μέρος.

Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι η παρουσία των αθλητών μας με τις Εθνικές ομάδες. Μηλάκη, Χιώτης, Τζουλάκη είναι τα παιδιά μας που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες ποδηλασίας και είμαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον θα τους ακολουθήσουν και άλλα παιδιά, διότι ξέρω πολύ καλά και τα παιδιά, αλλά και ποιος τα καθοδηγεί.

Γιώργο Βαρβεράκη σε ευχαριστούμε από καρδιάς για όλη αυτήν την πολύτιμη βοήθεια που δίνεις στον σύλλογο μας. Γυρίζοντας λίγα χρόνια πίσω, ο αγωνιστικός σχεδιασμός κινούνταν γύρω από αγώνες στην Κρήτη και κάποια Πανελλήνια πρωταθλήματα. Σήμερα ο σχεδιασμός ξεκινάει με στόχο όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και τη διεθνή παρουσία των αθλητών-τριών μας.

Ηρώ συγχαρητήρια. Πραγματικά μας έκανες υπερήφανους με τις εξαιρετικές επιδόσεις σου το 2022, βάσει των οποίων εγώ είμαι σίγουρος ότι το 2024 θα σε χειροκροτήσουμε στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να έχει θετικό αποτέλεσμα από μόνη της, εάν κάποιοι δεν τη στήριζαν εμπράκτως. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη, την κα Μαίρη Λιονή, τον κ. Λαχνιδάκη, τον κ. Βιδιαδάκη, τα Οπτικά Κυδωνάκη, τον Γιώργο Τσικιντίκο, την εταιρεία ΑΜΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, την εταιρεία SMARTIX, τα ποδηλατικά καταστήματα της πόλης μας και βέβαια τον φίλο Ιάκωβο Φιλιππούση για την πολύτιμη βοήθεια τους τη χρονιά που μας πέρασε, ευελπιστώντας να είναι μαζί μας και τις επόμενες χρονιές.

Ευχαριστούμε τους γονείς που είναι δίπλα στην ομάδα στηρίζοντας όλες τις προσπάθειες των παιδιών, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο των παιδιών.

Πραγματικά είμαστε υπερήφανοι και για αυτά που καταφέραμε το 2022, ένα σκαλί παραπάνω από το 2021. Με αυτή τη λογική θα πορευτούμε και το ’23, προσθέτοντας ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο για το μέλλον του Συλλόγου. Την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο Σύλλογος μας, λοιπόν, θα επαναφέρει το πρόγραμμα Atlas Junior, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Χρήστος Ανεσιάδης, το οποίο καλωσορίζω στην οικογένεια μας.

Atlas Junior με την προοπτική να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την Ακαδημία, φέρνοντας ακόμα περισσότερα παιδιά στην ποδηλασία, αλλά και να μάθουμε σε αυτά και οδηγικές συμπεριφορές και κανόνες, για να είναι έτοιμοι να βγουν στον δρόμο για τη βόλτα ή την άθληση τους, με γνώμονα τη συνύπαρξη ποδηλάτου και αυτοκινήτου, όπως βλέπουμε σε ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού.

Το 2023, λοιπόν, αναμένεται δύσκολο, είμαστε, όμως, έτοιμοι για αν το φέρουμε εις πέρας εγώ και οι συνεργάτες μου, οι οποίοι προσφάτως εκλέχθηκαν ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με την ευχή το 2023 να μας φέρει Υγεία, Δύναμη, Τύχη και Επιτυχίες».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Αθλητισμού): «ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ»

Παράλληλα, στην εκδήλωση δεν κατάφερε να παραβρεθεί ο Υφυπουργός αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απέστειλε τις ευχές του, αναφέροντας: «Αγαπητέ κύριε Ταταράκη,

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραστώ στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου σας.

Στέκομαι στην πλούσια δραστηριότητα του ΠΑΣ Ρεθύμνου “ATLAS”. Μέσα από τη διαχρονική δράση, τη συνέπεια και το πάθος σας για το ποδήλατο έχετε καταφέρει να κερδίσετε την τοπική κοινωνία, οδηγώντας παράλληλα τους αθλητές σας σε πολλές διακρίσεις. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα Ποδηλασια