fbpx
Ακολουθήστε μας

Κολυμβηση

Στέφανος Κατσιλιάνος: “Θετικότερο το πρόσημο από αυτό που περιμέναμε”

Για μία ακόμα χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου κατάφερε να διακριθεί σε Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης, με τους 19 φετινούς συμμετέχοντες να κατακτούν 4 μετάλλια και να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις.

Παρά τις αρχικές του προβλέψεις, βάσει προετοιμασίας και των δεδομένων δυσκολιών λόγω πανδημίας, ο «αρχιτέκτονας» των σπουδαίων ομάδων κολύμβησης του ΝΟΡ, Στέφανος Κατσιλιάνος, οι αθλητές-τριες του τον διέψευσαν σε κάποιο βαθμό, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, κατακτώντας 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια, αλλά και 9 συμμετοχές και 33 παρουσίες στις καλύτερες 16άδες της Ελλάδας. Κάτι που παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ο έμπειρος προπονητής, τονίζοντας πως το πρόσημο είναι θετικότερο από αυτό που περίμεναν. Μάλιστα, 14 από τα 19 παιδιά που έλαβαν μέρος πρόσφεραν βαθμούς, ήταν δηλαδή στη βαθμολογούμενη 16άδα σε ένα τουλάχιστον αγώνισμα τους. «Επιστρέψαμε από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με το πρόσημο να είναι θετικό. Σαφώς θετικότερο από αυτό που περιμέναμε, με τις εμφανίσεις μας να χωρίζονται σε 3 άξονες.

Ο πρώτος ήταν η εμφάνιση των ρούκι αθλητών, οι οποίοι μπήκαν για πρώτη φορά σε τελικό. Η 13χρονη Μαρία Γαλανομάτη, ο 14χρονος Γιάννης Σαριδάκης και η 17χρονη Μελίνα Μανιουδάκη, η οποία απέδειξε πως δεν υπάρχει ηλικία εισόδου στην ελίτ, αρκεί να δουλεύεις. Στους ρούκι συγκαταλέγεται και η σκυταλοδρομία των αγοριών στα 4χ100μ. Μ.Ο. των 13ων ετών, με τους Γρηγόρη Πολάκη, Δημήτρη Φυρφίρη, Μάρκο Καρυστιανό και Παντελής Δρανδάκης, με μία πολύ καλή εμφάνιση. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η κολύμβηση στιγματίζεται πάντα από τη “νόσο” των Παίδων – Κορασίδων, δηλαδή τα παιδιά που μπαίνουν στα 14-15 έτη και στις διπλές κατηγορίες ξαφνικά, όπου αν δεν έχουν αναπτύξει μία καλή νοοτροπία και έναν τρόπο προπόνησης που να τους δίνει έναν συνεχή τρόπο βελτίωσης μπαίνουν σε μία φάση αναζήτησης και δύσκολα βγαίνουν όλοι αλώβητοι, καθώς πολλοί από αυτούς εγκαταλείπουν. Κοντά σε αυτούς, λοιπόν, είχαμε τον Παναγιώτη Κωστάκη σε ατομικό επίπεδο, ο οποίος μας έχει συνηθίσει χρόνια σε τελικούς και η Κατερίνα Δερεδάκη, η οποία σταθερά τα τελευταία 2 χρόνια μπαίνει σε τελικούς. Ξεπεράσαμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι όλα τα παιδιά, τα προβλήματα με τον κορωνοϊό που είχαν στη φάση της προετοιμασίας. Κάποια ήταν άτυχα και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά μπορούσαν, αλλά μία αποστολή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της πάντα».

«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ»
Ο Στέφανος Κατσιλιάνος εξήρε την προσπάθεια και των παιδιών που κολύμπησαν με τον Άρη Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στα δύο αδέρφια, Παναγιώτη και Δέσποινα Κωστάκη, τα οποία έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο 4 φορές στα 4χ100μ. Ελεύθερο mix σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. «Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά που κολύμπησαν με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τα οποία κατάφεραν στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων να τα έχουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι η φετινή προετοιμασία τους δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια. Προσέφεραν πολλούς και σημαντικούς βαθμούς στον Άρη, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής Εφήβων – Νεανίδων με μεγάλη διαφορά. Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Κωστάκης έκανε κάποιους χρόνους απίστευτους, διεθνούς επιπέδου χωρίς να τους δικαιολογεί βάσει της προετοιμασίας, φανερώνει το πηγαίο ταλέντο του. Εκεί που χρειάστηκε εκείνος και η αδερφή του έκαναν απίστευτα πράγματα.
Οφείλουμε όμως να αποδώσουμε έναν φόρο τιμής, διότι για τη συγκεκριμένη οικογένεια το ηθικό βάρος τους και η αξιοπρέπεια τους είναι πολύ μεγαλύτερη από το βάρος των μεταλλίων που έχουν φέρει όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αυτά τα δύο παιδιά κατάφεραν κάτι μοναδικό για τα Πανελλήνια δεδομένα. Ότι κατάφεραν στα 4χ100μ. Ελεύθερο mix να πάρουν μετάλλιο σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες. 2η θέση στην ηλικία των 13ών ετών, 1η θέση με Πανελλήνιο ρεκόρ στα 14 έτη τους, 1η θέση στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων (15-16 ετών) και την 3η θέση φέτος στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων, ολοκληρώνει το καρέ των επιτυχιών τους».

«ΑΚΟΜΑ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ»
Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα και την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, ενώ ευχαρίστησε γονείς και χορηγούς. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση επαναδόμησης για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά. Είναι πολυτέλεια ότι το κολυμβητήριο μας είναι ανοικτό και τα παιδιά μας μπορούν να κολυμπούν ως τις 12 Αυγούστου. Σε άλλες ομάδες τα κολυμβητήρια κλείνουν και ανοίγουν τον Οκτώβριο. Εμείς θα σταματήσουμε μόνο για 2 εβδομάδες. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μία ομάδα 6 παιδιών που ετοιμάζονται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ξεκινάει την επόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη Τεχνικής Κολύμβησης και θα συμμετέχουν σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους βασικούς χορηγούς των παιδιών που είναι οι γονείς τους. Χωρίς αυτούς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Στο κομμάτι του αγωνιστικού εξοπλισμού είναι τιμή μας και χαρά μας που τα φροντιστήρια “Προπύλαια” μας προμηθεύουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο κολυμβητικό τμήμα με ό,τι μας χρειάστηκε και τους ευχαριστούμε πολύ».

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα Κολυμβηση