fbpx
Ακολουθήστε μας

Κολυμβηση

Σ. Κατσιλιάνος: «Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα»

Συνεχής και επιτυχημένη ήταν η αγωνιστική δράση της κολυμβητικής ομάδας του ΝΟΡ το περασμένο διάστημα σε αγωνιστικό και προαγωνιστικό τμήμα.

Οι Ρεθυμνιώτες-τισσες κολυμβητές-τριες κατάφεραν να κατακτήσουν 47 μετάλλια στους Θερινούς Αγώνες προαγωνιστικών τμημάτων (9-12 ετών) Περιφέρειας Κρήτης – Ρόδου, ενώ 19 από τους 23 που συμμετείχαν στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγοριών προκρίθηκαν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής και «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών, Στέφανος Κατσιλιάνος, μίλησε αρχικά για το «χτίσιμο» των προγαωνιστικών τμημάτων, αναφέροντας: «Είναι μία ομάδα που άρχισε να ξαναχτίζεται μετά την πανδημία. Σιγά – σιγά βγαίνουν όλο και περισσότερα παιδιά. Χρειάζεται υπομονή και άρχισαν να έρχονται κάποιες πολύ καλές επιδόσεις. Στα προαγωνιστικά ξεχώρισαν οι επιδόσεις του Μανώλη Κιαγιά από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Αν και στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις αλλά τα παιδιά να χτίσουν συνείδηση και να καταλάβουν τη νοοτροπία ομάδας, πράγματα που είδαμε να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να φτιάξουμε τις 7 από τις 8 ομαδικές σκυταλοδρομίες και αυτό ακόμα δίνει μία καλή προοπτική στην ομάδα. Και η επόμενη χρονιά θα είναι σημαντική για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να έχουμε μία πλήρη προαγωνιστική ομάδα, όπως τα προηγούμενα χρόνια και από κει ξεπηδούσαν τα παιδιά για τις αγωνιστικές κατηγορίες».

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στους αθλητές-τριες για τις επιτυχίες τους στα προκριματικά του πρωταθλήματος κατηγοριών, τονίζοντας: «Σε ό,τι αφορά την 1η φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε ταυτόχρονα σε 7 πόλεις της Ελλάδας, τα αποτελέσματα για μας είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα. Καθώς σε μία αρχική εκτίμηση ότι θα ήταν 17 τα άτομα που θα προκρίνονταν και όχι σε όλα τους τα αγωνίσματα, καταλήξαμε να έχουμε 19 άτομα εκ των οποίων τα 17 με πλήρη συμμετοχή 3ών αγωνισμάτων. Υπήρχαν και παιδιά που έμειναν απ’ έξω, τα οποία συνυπολογίζονται και αυτά γιατί θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο είναι 2 εβδομάδες μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλασικής κολύμβησης.

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν, επίσης, με το σκουφάκι του Άρη Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Κωστάκης, η Μιράλμπα Σούλα, η Δέσποινα Κωστάκη και η Μελίνα Μανιουδάκη. Καλύτερος αθλητής των αγώνων αναδείχθηκε με 678 βαθμούς ο Κακουλάκης του Ωρίωνα, καθώς ο Παναγιώτης Κωστάκης με την απίστευτη επίδοση  52’’49 στα 100μ. Ελεύθερο συγκέντρωσε 713 βαθμούς, αλλά το γεγονός πως αγωνίζεται σε άλλη περιφέρεια (σ.σ. Θεσσαλονίκης) του στέρησε αυτόν τον άτυπο τίτλο. Άλλωστε το σημαντικό είναι να γίνει η επίδοση.

Οι τελικοί αγώνες είναι στις 13-16 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Οι θέσεις που έχουμε είναι πολύ καλές αλλά από μόνες τους δε λένε τίποτα στην παρούσα φάση, καθώς ουσιαστικά “νοικιάζεις” μία διαδρομή για να κολυμπήσεις στον προκριματικό. Εκεί θα κριθούν όλα, ανάλογα με το πόσο καλά θα είμαστε προετοιμασμένοι, να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Επίσης, συμμετέχουμε στις κατηγορίες των Παμπαίδων Β’ στα 4χ100μ. Ελεύθερο, 4χ200 Ελεύθερο και 4χ100 Μ.Ο. Καθώς και στις mix κατηγορίες 4χ100 Ελεύθερο mix και 4χ100 Μ.Ο. mix.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και όσο περνάει ο καιρός να βελτιωνόμαστε και να έχουμε καλύτερες προοπτικές. Ευχαριστούμε θερμά το φροντιστήριο Προπύλαια για την υλικοτεχνική υποστήριξη που μας δίνει στο κολυμβητικό τμήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα Κολυμβηση