fbpx
Ακολουθήστε μας

Αρση Βαρων

ΟΚΑ Αρκάδι το μεγαλείο σου…

Εκατοντάδες φίλοι, χορηγοί, προπονητές και αθλητές-τριες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο) του Δήμου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της λαμπερής γιορτής του ΟΚΑ Αρκάδι, βραβεύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.

Mία γιορτή του αθλητισμού, όπως αρμόζει στην ιστορία του μακροβιότερου Συλλόγου του Ρεθύμνου, πραγματοποίησε ο ΟΚΑ Αρκάδι. Οικοδεσπότης και παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Νίκος Προβιάς, ο οποίος αρχικά έκανε μία αναφορά στον Σύλλογο, ολοκληρώνοντας με τον απολογισμό των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως στα 46 χρόνια ζωής του Συλλόγου έχουν περάσει περίπου 15.000 αθλητές-τριες, ενώ σήμερα απασχολεί περίπου 900 παιδιά, με 7 διαφορετικές αποστολές κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας 16 διαφορετικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας. Σχετικά με τον στόχο του Αρκαδίου… «είναι πρώτα η αθλητική εκπαίδευση και μετά ο πρωταθλητισμός. Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν είναι από τα σπλάχνα του συλλόγου και προέρχονται από τις ακαδημίες του» σημείωσε.

Στη συνέχεια, φυσικά, τόνισε το μεγαλόπνοο έργο της γυμναστικής, με την κατασκευή του προπονητηρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σημειώνοντας πως θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους, ενώ σημείωσε για το νέο τμήμα μπάσκετ στου Σταυρωμένου και την ανακαίνιση του χώρου της άρσης βαρών. «Επιλέξαμε την καλύτερη εταιρεία στον κόσμο διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων ενόργανης γυμναστικής από τη Γερμανία και μας σχεδίασε τον χώρο ανάλογα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Να είναι ασφαλής και να δέχεται Εθνικές ομάδες και να είναι ένας χώρος προορισμού και ένα Πανεπιστήμιο για όλες τις Εθνικές ομάδες του κόσμου. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

Όλα ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν, αλλά το σημαντικότερο βήμα έγινε τον περασμένο Νοέμβριο όταν υπογράψαμε τη σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τον κ. Τζωρτζινάκη να υπογράφει τη σύμβαση και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστα Σπανουδάκη. Κάναμε την πρώτη εκσκαφή παρουσία του κυρίου Σπύρου Ελευθερόγλου, ο οποίος ίδρυσε το τμήμα το 1981, με τη χαρά μας να πραγματικά μεγάλη, με το όνειρο μας να γίνεται πραγματικότητα.

Τελειώσαμε με την εκσκαφή και είμαστε στο στάδιο της θεμελίωσης και διαμορφώνουμε τον χώρο εσωτερικά. Δεν μείναμε όμως σε αυτό. Πήγαμε στην περιοχή του Σταυρωμένου και μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου και μαζί με τον κ. Δημήτρη Λαχνιδάκη διαμορφώσαμε ένα γήπεδο μέσα στο Δημοτικό Σχολείο όπου οι γονείς, οι προπονητές, οι άνθρωποι του Συλλόγου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου έβαλαν προσωπική εργασία μαζί με τα υλικά για να διαμορφώσουν ένα νέο γήπεδο μπάσκετ. Το Αρκάδι χρηματοδότησε την επισκευή για τις μπασκέτες και έχουμε ξεκινήσει ένα καινούριο τμήμα μπάσκετ με την Μαρία Ζαχαράκη στην περιοχή του Σταυρωμένου.

Επίσης, στεγαζόμαστε σε ένα κτίριο βαρέων αθλημάτων. Αυτό χρειαζόταν μία ανακαίνιση. Σε αυτό το σημείο βρήκαμε τους πόρους και δεχθήκαμε τη χορηγία του φίλου μας, Γιώργου Βασιλάκη, ο οποίος έκανε μία πλήρη ανακαίνιση του χώρου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι σημείωσε και το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν στο στάδιο του Γάλλου «πήγαμε μαζί με τον Δήμαρχο στον κ. Αυγενάκη και έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για το γήπεδο του Γάλλου της τάξης του 1.030.000 ευρώ και από ότι μαθαίνω τον τελευταίο χρόνο ο Δήμος Ρεθύμνου θα προσθέσει 300.000 ευρώ για να γίνει ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο».

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις για τους προπονητές όλων των τμημάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν ειδικές βραβεύσεις σε αρωγούς και χορηγούς του Συλλόγου, βραβεύοντας στο τέλος και τους αθλητές-τριες που ξεχώρισαν με τις συλλογικές και ατομικές επιτυχίες. Το «παρών» έδωσαν οι τοπικές αρχές του τόπου μας, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Δ.Σ. του ΟΚΑ Αρκάδι, οι αθλητές-τριες και οι χορηγοί και αρωγοί του Συλλόγου.

ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΝΗ (Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου): «Νιώθω προσωπικά αλλά και ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας πολύ μεγάλη τιμή που μας έκανε απόψε ένας ιστορικός σύλλογος. Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας από το Ρέθυμνο έχει περάσει από τις τάξεις σας μέσα από τον υγιή αθλητισμό. Εμείς ως Περιφέρεια θέλουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε έναν είτε είναι συλλογικός φορέας, είτε είναι ακόμα και άτομο που προσπαθεί μέσα από τον υγιή αθλητισμό να προάγει τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας. Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια στέκεται δίπλα σε κάθε άθλημα, τόσο χρηματοδοτώντας διάφορες εκδηλώσεις, όσο και εγκαταστάσεις όσο μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Επίσης δεν έχουμε ξεχάσει και κάτι που αφορά στο νέο προπονητήριο  και όποτε χρειαστεί το ενεργοποιούμε. Αυτό είναι η προγραμματική σύμβαση που έχουμε υπογράψει της τάξης των 70.000 ευρώ. Για τέτοιου είδους κατασκευές που έχουν να κάνουν με παιδιά και το μέλλον του τόπου μας, η Περιφέρεια δεν θα γυρίσει την πλάτη της και θα προσπαθήσουμε να φανούμε συνεπείς και με ακόμα μεγαλύτερο ποσό μέχρι να τελειώσει αυτό το καμάρι που έχετε ξεκινήσει».

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (Δήμαρχος Ρεθύμνου): «Είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέσα σε μία τόσο μεγάλη αθλητική οικογένεια και ως θεσμός ο Δήμος Ρεθύμνου να στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό. Περνάει τελείως απαρατήρητο, αλλά αυτό που είπε ο κ. Πρόεδρος, ότι συντηρούμε τις εγκαταστάσεις, πληρώνουμε την ενέργεια των εγκαταστάσεων και είμαστε ο μόνος Δήμος που δεν παίρνει αντίτιμο από τα σωματεία, είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Θέλω να ξέρετε ότι κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι εγγεγραμμένη πίστωση 180.000 ευρώ για αυτό το κτίριο και περιμένω την προγραμματική για να βάλει ο Δήμος Ρεθύμνου αυτά τα χρήματα.

Εμείς αποβλέπουμε στην ποιότητα των ανθρώπων και για αυτό έχουμε όλη αυτήν την στήριξη σε όλον τον μαζικό αθλητισμό της περιοχής μας. Με χαρά παραλαμβάνω αυτήν την ειδική πλακέτα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και όλη την κοινωνία που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης): «Είναι μεγάλη τιμή αυτό που γίνεται σήμερα για μένα. Για τον θεσμό που εκπροσωπώ αυτό που συνδέει το Πανεπιστήμιο και τον ιστορικό αυτόν Σύλλογο είναι το προπονητήριο της ενόργανης γυμναστικής. Η γραφειοκρατία κράτησε 3 χρόνια και η κατασκευή λιγότερο από έναν χρόνο. Τώρα πια δεν είναι “θα”, τώρα κατασκευάζεται και ως το τέλος τους έτους θα είναι μία πραγματικότητα.

Θέλω να θυμάστε ότι το προπονητήριο έγινε πραγματικότητα επειδή πολλές δυνάμεις συνενώθηκαν στον σκοπό αυτόν. Όταν πολλές υγιείς δυνάμεις συνενώνονται δεν υπάρχει τρόπος να ηττηθούν. Και για αυτό έγινε πράξη και θα το χαίρονται τα παιδιά μας τώρα και τις επόμενες γενεές. Πολλές δυνάμεις ενώθηκαν και μέσα στο Πανεπιστήμιο προεξαρχούσης της τεχνικής υπηρεσίας που είναι σήμερα παρούσα και των τοπικών μας αρχών. Το προπονητήριο θα αυξήσει το διεθνές αποτύπωμα του Πανεπιστημίου στην αρένα του Πανεπιστημιακού αθλητισμού αλλά θα φανεί χρήσιμο και στην τοπική κοινωνία.

Συμβαίνουν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στην Πανεπιστημιούπολη στου Γάλλου. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 3 σημαντικά έργα σε εξέλιξη. Η επέκταση της Πανεπιστημιακής μας βιβλιοθήκης και το προπονητήριο της ενόργανης και το 3ο στην παλιά πόλη, όπου το Πανεπιστήμιο κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία την οποία αναστηλώνει. Και τα 3 έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχον έτος και έπεται και συνέχεια. Ανάμεσα στη συνέχεια θα είναι και το έργο που συμβολικά θα ενώσει το Πανεπιστήμιο με την πόλη του Ρεθύμνου μέσω του πεζόδρομου που θα κατασκευάσει ο Δήμος Ρεθύμνου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει η ανακοίνωση για ένα πολύ μεγάλο έργο κατασκευής φοιτητικών κατοικιών και αμφιθεάτρου. Ένα έργο που θα αλλάξει τους οικιστικούς συσχετισμούς στην πόλη και θα την καταστήσει ακόμα πιο ευημερούσα και πιο ισχυρή».

ΣΠΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: «Αμέσως μετά την ίδρυση του Αρκαδίου ήρθα στο Ρέθυμνο και ίδρυσα το τμήμα ενόργανης γυμναστικής και με αγκάλιασαν με τέτοια χαρά και με τέτοια όρεξη και από κει και πέρα μέχρι και σήμερα ο ΟΚΑ Αρκάδι είναι ο σύλλογος των καθηγητών φυσικής αγωγής. Είναι μεγάλη υπόθεση ένας σύλλογος να καλλιεργεί τον μαζικό αθλητισμό, γενικά τον αθλητισμό και τελευταίο τον πρωταθλητισμό.

Το κλειστό γυμναστήριο για μένα ήταν όνειρο ζωής. Ίδρυσα το τμήμα στο 2ο γυμνάσιο με την αρωγή του αείμνηστου Γυμνασιάρχη, Χρήστου Μακρή, που με εμπιστεύτηκε τότε και βρίσκοντας όργανα από συναδέλφους, ενώ σήμερα βλέπω τον ναό, όπως τον ονομάζω εγώ, ο ναός της ενόργανης γυμναστικής που όταν θα ολοκληρωθεί όλοι μας θα το θαυμάσουμε».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ: «Ανιδιοτέλεια, προσφορά και αγάπη. Αγάπη για όλα τα παιδιά μας που τα αγκαλιάζουμε με όλη την καρδιά μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να μας κάνουν όλους υπερήφανους. Υπερήφανους γιατί το παντέρμο Ρέθεμνος του Πρεβελάκη πρέπει να ξημερώσει καλύτερες μέρες. Προσπαθούμε σύσσωμοι κάποιοι άνθρωποι να φέρουμε εις πέρας αυτό που ονειρευόμαστε για τους αθλητές του ΟΚΑ Αρκάδι».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ: «Είμαι πολύ συγκινημένος για την τιμή που μου κάνει το σωματείο της καρδιάς μας. Είναι τιμή που υπηρέτησα για λίγα χρόνια στο σωματείο αυτό. Έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι γιατί αυτό το σωματείο το αγαπήσαμε όλοι και εύχομαι σε όλους μόνο επιτυχίες, διακρίσεις και ό,τι καλύτερο για όλους σας».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

Ειδικές βραβεύσεις – Παράγοντες & χορηγοί

Βαρδινογιάννης Βαρδής, Βαρδινογιάννης Γιάννης (σημαντική χορηγία για το κλειστό ενόργανης γυμναστικής), Λιονή Μαίρη, Αρναουτάκης Σταύρος, Μαρινάκης Γιώργης, Σπανουδάκης Κώστας, Κακλαμάνος Μανώλης, Βασιλάκης Γεώργιος,

Καλησπεράκης Σπύρος, Γαϊτάνης Γιάννης, Μελιδονιώτης Άλκης, Παπουτσιδάκης Αντώνης, Ελευθερόγλου Τσιμπούκας Φώτης, Σαββίδης Κωνσταντίνος, Μοναχός Δημήτρης, Αλεξάκης, Γαλερός Δερεδάκης Ανδρέας, Σταύρος, Μακρυδάκης Εμμανουήλ, Τρανταλίδης Χρήστος, Μπιρλιράκη Ελευθερία, Μαρκούλη Αγγελική, Αφοί Ζουμπουλάκη ΟΕ, Καμέλια Μποέρου, Αθανάσιος Μπανούσης.

 

Προπονητές

Κωνσταντίνος Πολιουδάκης, Λιάνα Γεωργοπούλου, Ιωάννης Γαλερός, Γεωργία Καραμούζη, Ανδρέας Σταυρουλάκης, Ελένη Πετρακάκη, Μαρία Ζεμπίλη (ενόργανη), Μανώλης Αντωνάκης, Στέλιος Αστρινάκης, Βαγγέλης Σταυρουλάκης, Παύλος Χαραλαμπίδης, Λουκάς Λυξουργιώτης, Στέλιος Πετράκης (τμήμα βόλεϊ), Κώστας Πλευράκγς, Γιώργος Θεοδοσουλάκης, Μαρία Ζαχαράκη (τμήμα μπάσκετ), Παντελής Ζουμπουλάκης (τμήμα άρσης βαρών), Νίκος Μπονατάκης (τμήμα πάλης), Βιζιργιανάκης Γιώργος, Τσιχλάκη Μαρία, Ολυμπία Κασαπίδου, Κατερίνα Τσαλικίδου (τμήμα στίβου).

 

Τμήμα ενόργανης

Προβιάς Γιώργος, Προβιάς Βασίλης, Περδίκης Ιωάννης, Γαλερός Αντρέας, Περάκης Κωνσταντίνος, Μαστέλος Χρήστος, Κλωναρίδης Κυριάκος.

Ζωιδάκη Παναγιώτα, Στέλλα Τσιλεδάκη.

 

Τμήμα μπάσκετ

Ζαχαράκη Μαρία, Δημήτρη Μελίνα, Σταυριανάκη Μαργαρίτα, Θεοδοσουλάκη Αθηνά, Ζολώτα Ευαγγελία, Ζολώτα Μαρία, Γιαννακάκη Ιωάννα, Λεμπιδάκη Κάλλια (2η Θέση στο πρωτάθλημα Κρήτης), Βεργιτσάκη Χρυσαλία , Ξενίδη Μαρία – Χαρά Μεργεμόγλου Ευαγγελία, Πατσάνι Πατρίτσια, Καμπανάκη Μαριάνθη, Ιερωνυμάκη Ευαγγελία.

 

Τμήμα πάλης

Χαμογιωργάκης Ματθαίος, Αποστολάκης Γεώργιος, Χασιώτης Απόστολος, Κοκολάκης Ιωσήφ, Κοκολάκη Αργυρώ, Καράλης Μιχάλης

 

Τμήμα στίβου

Μαμαλάκης Γεώργιος, Βραβορίτη Αλεξάνδρα, Φετοκάκης Αριστείδης, Μαμαλάκης Ιωάννης, Ψυχούλας Κων/νος, Λιονής Αλέξανδρος, Μαρκόπουλος Φίλιππος, Συριάνογλου Γαβριήλ, Χατζημαρκάκης Μιχάλης, Βραβορίτη Αλεξάνδρα, Περακάκη Ιφιγένεια, Σαρμάνη Μαρία, Παπαγεωργίου Ιωάννα, Παπουτσιδάκη Βασιλική, Παυλάκη Ελπίδα, Σηφογιαννάκη Ανδρέα, Παπουτσιδάκη Βασιλική, Χατζημαρκάκης Μιχάλης, Σηφογιαννάκης Ανδρέας, Χουρδάκη Ελευθερία, Χλιαουτάκη Χαρά, Δροσάκη Μαριγιάννα, Κλαψινού Μαρία, Μπικέσκου Χριστίνα, Δραμιτινού Αγάπη.

Προπονητής:       Βιζιργιανάκης Γεώργιος, Τσιχλάκη Μαρία.

 

Τμήμα άρσης βαρών

Λιονή Χρυσή, Μοναχού Μαίρη, Περδίκη Ελένη, Λιονή Παγώνα,  

Κιμιώνης Ευάγγελος, Βασιλάκης Μανούσος, Σουχλάκης Γεώργιος.

 

Τμήμα βόλεϊ

Βαλασάκης Μιχάλης, Αστρινάκης Δημήτρης, Ζουμπουλάκης Νίκος, Λάσκα Άγγελος, Ανδρεδάκης Γιώργος, Μπαρκάτσας Γιώργος, Παρασκευόπουλος Εμμανουήλ, Τσάκωνας Φώτης, Τζιράκης Μιχάλης, Δρουδάκης Γιώργος, Δραμιτίνος Ιωάννης, Μπιστόλας Δημήτρης, Παπαδάκης Μανώλης, Κουρεμέτης Αντώνης, Μαμαλάκης Γιάννης, Σαμωνάκης Αντώνης, Λαγκουβάρδος Μιχάλης, Σηφάκης Δημήτρης,  Μαμαλάκης Γιάννης.

Καβουσανού Μαριάννα, Θεοδωρακοπούλου Ελισσώ, Σκούφη Βεατρίκη, Αγγελάκη Άρτεμη, Χατζηορφανού Ασπασία, Χατζιδάκη Ευτυχία, Τουρνάκη Έλενα, Σταυρουλάκη Μυρτώ, Ξεκαλάκη Δήμητρα, Σταυρουλάκη Λιάνα, Μανδακάκη Ελένη.

Σχόλια
Advertisement

Περισσότερα Αρση Βαρων